Volledig scherm
© Esmee Vermeulen tijdens de 4x100 meter vrij op het WK Zwemmen in Barcelona, ANP

Boedapest krijgt ook WK kortebaan

Boedapest mag over zeven jaar opnieuw de wereldkampioenschappen zwemmen organiseren. In de Hongaarse hoofdstad zijn vanaf deze week de WK langebaan, in 2024 is Boedapest organisator van de WK kortebaan.

De internationale zwembond FINA vergaf het WK kortebaan van 2022 aan Kazan. Ook voor de Russische stad is het de tweede keer in relatief korte tijd dat het een zwemtoernooi mag organiseren. In Kazan waren twee jaar terug de WK langebaan.

De komende twee wereldkampioenschappen kortebaan zijn in Hangzhou in China (2018) en Abu Dhabi in de Verenigde Arabische Emiraten (2020).

  1. De Randamie wil revanche: Terughalen wat ze hebben afgepakt

    De Randamie wil revanche: Terughalen wat ze hebben afgepakt

    Het waren zware maanden voor UFC-vechtster Germaine de Randamie. Bij vlagen loodzwaar, zelfs. De goedlachse Utrechtse werd wereldkampioen, moest die titel inleveren en kreeg vervolgens bakken kritiek en zelfs bedreigingen over zich heen. Maar de 33-jarige is klaar om alle negativiteit los te laten en - letterlijk en figuurlijk - terug te vechten. Op 2 september begint haar jacht op een nieuwe wereldtitel in Ahoy Rotterdam. Zelf zit ze vol vuur. ,,It's time to shine.''