Volledig scherm
Co Stompé. © PRO SHOTS

Darter Stompé terug in moederschoot van BDO

Co Stompé keert terug in de moederschoot van de BDO. Dat heeft de Nederlandse dartsbond (NDB) vanavond bevestigd. Het eerste toernooi van de voormalig trambestuurder van lijn 14 in Amsterdam wordt het Dutch Open, dat 31 januari in Assen begint.

Stompé verruilde in 2008 de BDO voor profbond PDC. Na een succesvolle entree, met onder meer de titel in het Duits kampioenschap ten koste van Phil Taylor, bleven de resultaten de laatste jaren steeds vaker achter bij de verwachtingen.

De 51-jarige Stompé profileerde zich vooral als tv-analist bij de grote dartstoernooien. Hij bereikte in 2000 de halve eindstrijd van de Embassy, het WK van de BDO dat tegenwoordig Lakeside heet.

  1. De Randamie wil revanche: Terughalen wat ze hebben afgepakt

    De Randamie wil revanche: Terughalen wat ze hebben afgepakt

    Het waren zware maanden voor UFC-vechtster Germaine de Randamie. Bij vlagen loodzwaar, zelfs. De goedlachse Utrechtse werd wereldkampioen, moest die titel inleveren en kreeg vervolgens bakken kritiek en zelfs bedreigingen over zich heen. Maar de 33-jarige is klaar om alle negativiteit los te laten en - letterlijk en figuurlijk - terug te vechten. Op 2 september begint haar jacht op een nieuwe wereldtitel in Ahoy Rotterdam. Zelf zit ze vol vuur. ,,It's time to shine.''