Volledig scherm
Winnaar Edward Gal met zijn Glocks Zonik tijdens de Grand Prix op het NK dressuur © ANP

Edward Gal pakt Nederlandse titel dressuur

Edward Gal heeft het goud gepakt bij de Nederlandse titelstrijd dressuur in Ermelo. De Brabander imponeerde met zijn hengst Zonik in de afsluitende kür op muziek met een score van 82,525. Het zilver ging naar Madeleine Witte-Vrees (Cennin), Hans Peter Minderhoud (Johnson) behaalde brons.

Gal loodste Zonik foutloos door de kür en maakte indruk in het drafgedeelte en met de galoppirouettes. Witte-Vrees, die na het eerste onderdeel op kop ging, kreeg een duur foutje in de kür en moest zo haar eerste plek afstaan aan Gal.
Bondscoach Rien van der Schaft maakte na het NK de equipe voor de EK dressuur eind augustus in Göteborg bekend. Gal, Witte-Vrees en Minderhoud zijn opgenomen in de selectie, evenals Diederik van Silfhout, de Nederlands kampioen van vorig jaar. Van Silfhout (Four Seasons) eindigde in de titelstrijd van zondag als vijfde in de kür achter Emmelie Scholtens (Apache), maar kreeg voor de EK de voorkeur. ,,Ik vind hem een zekerder factor'', aldus Van der Schaft.
Gal zal in Göteborg niet op Zonik uitkomen, maar op zijn andere toppaard Voice.

  1. De Randamie wil revanche: Terughalen wat ze hebben afgepakt

    De Randamie wil revanche: Terughalen wat ze hebben afgepakt

    Het waren zware maanden voor UFC-vechtster Germaine de Randamie. Bij vlagen loodzwaar, zelfs. De goedlachse Utrechtse werd wereldkampioen, moest die titel inleveren en kreeg vervolgens bakken kritiek en zelfs bedreigingen over zich heen. Maar de 33-jarige is klaar om alle negativiteit los te laten en - letterlijk en figuurlijk - terug te vechten. Op 2 september begint haar jacht op een nieuwe wereldtitel in Ahoy Rotterdam. Zelf zit ze vol vuur. ,,It's time to shine.''