Volledig scherm

Honkballer Gregory Halman (24) vermoord

UpdateDe Nederlandse honkbalinternational Gregory Halman (24) is vanochtend bij een steekpartij in Rotterdam om het leven gekomen. Dat heeft de honkbalbond KNBSB bevestigd na contact met de familie van de geboren Haarlemmer. De politie heeft de 22-jarige broer van Halman aangehouden voor verhoor.

© Henk Seppen
Volledig scherm
© Henk Seppen
© PROSHOTS
Volledig scherm
© PROSHOTS

Het incident gebeurde om iets na half zes in een woning in de Jan Sonjéstraat. Het slachtoffer en zijn broer hadden 's ochtends ruzie gekregen over de radio die te hard zou staan. De politie verdenkt de broer van betrokkenheid bij de steekpartij. De vriendin van de honkbalinternational heeft de politie gealarmeerd.

Halman tekende in 2004 een langjarig contract bij Seattle Mariners, dat in de Amerikaanse profcompetitie MLB speelt. Hij maakte vorig jaar, na enkele seizoenen in de lagere divisies, zijn debuut in de belangrijkste honkbalcompetitie ter wereld.

Halman genoot zijn opleiding bij Kinheim en werd daar in 2004 gekozen tot meest waardevolle speler van de Nederlandse competitie.

Met Oranje veroverde de buitenvelder in 2007 de Europese titel. In datzelfde jaar bereikte Halman met het Nederlands team de halve finale van het WK. De Haarlemmer maakte geen deel uit van het Nederlands team dat dit jaar in Panama de wereldtitel veroverde.

Belangrijkste prestaties
Halman werd Europees kampioen met Oranje in 2007, vierde met Oranje op WK 2007, meest waardevolle speler van Nederlandse competitie in 2004.

Foto's Henk Seppen

V.l.n.r.: Gregory Halman, Dexter Fowler en Mike Stanton. © Henk Seppen
Volledig scherm
V.l.n.r.: Gregory Halman, Dexter Fowler en Mike Stanton. © Henk Seppen
Volledig scherm
  1. WADA verdedigt medische attesten

    Het wereldantidopingbureau WADA heeft donderdag in de ophef die is ontstaan nadat medische gegevens van sporters zijn gehackt, het gebruik van attesten verdedigd. Door een Russische hackersgroep kwam op straat te liggen welke sporters de afgelopen jaren met toestemming medicijnen hebben gebruikt, die op de dopinglijst staan. Het gebruik valt onder het zogenoemde Therapeutic Use Exemptions, een programma dat het mogelijk maakt dat een sporter zich laat behandelen tegen bijvoorbeeld astma of een ontsteking.
  2. Kramer: Serieus gesproken over schaatsstaking

    Kramer: Serieus gesproken over schaatsstaking

    In het oplopende conflict met de schaatsbond KNSB om onder meer een andere verdeling van de financiële middelen, sluit boegbeeld Sven Kramer harde acties niet uit. ,,Ik kan me heel goed indenken dat er binnenkort een motie van wantrouwen ingediend gaat worden. Ja, ook over een staking wordt serieus gesproken. Iedereen denkt wel dat het zal meevallen, maar dat zullen we dan nog wel eens zien'', sprak de Friese grootmeester donderdag bij de NOS dreigende taal.