IJshockeyer Bruijsten naar Geleen

Mitch Bruijsten komt in het nieuwe ijshockeyseizoen in de eredivisie uit. De Nederlandse aanvaller gaat voor Geleen spelen. Hij was de afgelopen jaren op het hoogste college-niveau in Noord-Amerika actief.

De Nederlandse ijshockeybond is verheugd met de komst van Bruijsten. 'Het is prachtig dat een speler als Mitch komend seizoen op het Nederlandse ijs te bewonderen is.'

'Ook voor het Nederlands team is dit goed nieuws. Het is altijd lastig gebleken om Nederlandse ijshockeyers, die in Noord-Amerika spelen, te selecteren voor Oranje vanwege allerhande clubverplichtingen. Dat zal nu met Mitch Bruijsten gelukkig een stuk eenvoudiger zijn', liet een woordvoerder weten.

  1. WADA verdedigt medische attesten

    Het wereldantidopingbureau WADA heeft donderdag in de ophef die is ontstaan nadat medische gegevens van sporters zijn gehackt, het gebruik van attesten verdedigd. Door een Russische hackersgroep kwam op straat te liggen welke sporters de afgelopen jaren met toestemming medicijnen hebben gebruikt, die op de dopinglijst staan. Het gebruik valt onder het zogenoemde Therapeutic Use Exemptions, een programma dat het mogelijk maakt dat een sporter zich laat behandelen tegen bijvoorbeeld astma of een ontsteking.
  2. Kramer: Serieus gesproken over schaatsstaking

    Kramer: Serieus gesproken over schaatsstaking

    In het oplopende conflict met de schaatsbond KNSB om onder meer een andere verdeling van de financiële middelen, sluit boegbeeld Sven Kramer harde acties niet uit. ,,Ik kan me heel goed indenken dat er binnenkort een motie van wantrouwen ingediend gaat worden. Ja, ook over een staking wordt serieus gesproken. Iedereen denkt wel dat het zal meevallen, maar dat zullen we dan nog wel eens zien'', sprak de Friese grootmeester donderdag bij de NOS dreigende taal.