Volledig scherm
Churandy Martina. © Getty Images

Martina laatste op 100 meter bij Diamond League in Rabat

Churandy Martina heeft een bijrol vervuld op de 100 meter bij de Diamond League in Rabat. De 33-jarige sprinter eindigde als achtste en laatste. Martina zette een tijd neer van 10,33 seconden.

Terwijl hij 10,12 had moeten lopen om een ticket te verdienen voor deze afstand op de wereldkampioenschappen van volgende maand in Londen. Op de 200 meter is Martina al wel zeker van deelname op de WK.

De zege op de 100 meter ging zondag naar de Brit Chijindu Ujah in een tijd van 9,98. Ben Youssef Meité uit Ivoorkust werd tweede in 10,01, voor de Brit Nethaneel Mitchell-Blake: 10,18.

Ook op de 200 meter eindigde Martina later op zondag ook als laatste. De nummer vijf van de laatst gehouden Olympische Spelen klokte in baan acht een tijd van 20,84 seconden. Martina kwam dit seizoen al eens tot 20,27. De winst was voor de Canadese atleet Andre De Grasse in 20,03. De Amerikaan Ameer Webb werd tweede (20,18), voor Zharnel Hughes uit Groot-Brittannië: 20,22.

  1. De Randamie wil revanche: Terughalen wat ze hebben afgepakt

    De Randamie wil revanche: Terughalen wat ze hebben afgepakt

    Het waren zware maanden voor UFC-vechtster Germaine de Randamie. Bij vlagen loodzwaar, zelfs. De goedlachse Utrechtse werd wereldkampioen, moest die titel inleveren en kreeg vervolgens bakken kritiek en zelfs bedreigingen over zich heen. Maar de 33-jarige is klaar om alle negativiteit los te laten en - letterlijk en figuurlijk - terug te vechten. Op 2 september begint haar jacht op een nieuwe wereldtitel in Ahoy Rotterdam. Zelf zit ze vol vuur. ,,It's time to shine.''