Volledig scherm
© afp

Succes springruiter Van de Pol in Boedapest

Springruiter Henk van de Pol heeft op de slotdag van het concours hippique in Boedapest de Grote Prijs gewonnen. De Brabander stuurde zijn paard Chesterfield ook in de barrage foutloos rond en bovendien snel.

Volledig scherm
© afp

Hij finishte na 38,45 seconden. De Duitser Tobias Meyer (Aluta) gaf bijna een tel toe, de Zwitser Roland Grimm (Even to Heaven) meer dan twee.

Jurgen Stenfert haalde met Uutje de beslissende omloop niet door een springfout.

  1. WADA verdedigt medische attesten

    Het wereldantidopingbureau WADA heeft donderdag in de ophef die is ontstaan nadat medische gegevens van sporters zijn gehackt, het gebruik van attesten verdedigd. Door een Russische hackersgroep kwam op straat te liggen welke sporters de afgelopen jaren met toestemming medicijnen hebben gebruikt, die op de dopinglijst staan. Het gebruik valt onder het zogenoemde Therapeutic Use Exemptions, een programma dat het mogelijk maakt dat een sporter zich laat behandelen tegen bijvoorbeeld astma of een ontsteking.
  2. Kramer: Serieus gesproken over schaatsstaking

    Kramer: Serieus gesproken over schaatsstaking

    In het oplopende conflict met de schaatsbond KNSB om onder meer een andere verdeling van de financiële middelen, sluit boegbeeld Sven Kramer harde acties niet uit. ,,Ik kan me heel goed indenken dat er binnenkort een motie van wantrouwen ingediend gaat worden. Ja, ook over een staking wordt serieus gesproken. Iedereen denkt wel dat het zal meevallen, maar dat zullen we dan nog wel eens zien'', sprak de Friese grootmeester donderdag bij de NOS dreigende taal.