Volledig scherm
© ANP

Boete voor ontbreken speelgoed voor varkens

De economische politierechter in Zwolle heeft een varkenshouder een boete opgelegd van 750 euro omdat in de stallen geen speelgoed voor de varkens aanwezig was. Varkenshouders zijn sinds 1 juli 2007 verplicht om voor voldoende afleidingsmateriaal te zorgen in varkensstallen.

Met de maatregel moet worden voorkomen dat varkens uit verveling aan elkaar gaan vreten. De Zwollenaar had voor 629 varkens geen 'ballen of snoepkettingen' in de boxen aangebracht. Omdat hij zijn zaakjes verder prima voor elkaar had, legde de polittierechter een deel van de boete voorwaardelijk op. De officier van justitie had een boete van 900 euro geëist.

  1. Facebook ziet meer door de vingers

    Facebook ziet meer door de vingers

    Facebook gaat minder streng controleren wat gebruikers plaatsen, 'ook als dat in strijd met onze regels zou zijn'. Dat heeft de netwerksite vrijdag bekendgemaakt. Facebook wil in de komende tijd uitzoeken wat de beste manier is om dat te doen. ,,Onze intentie is om meer beelden en verhalen toe te staan zonder dat ze veiligheidsrisico's vormen en zonder dat kinderen en anderen schokkende beelden te zien krijgen als ze dat niet willen'', aldus Facebook.