Droppie.
Volledig scherm
Droppie. © Facebook

Facebook-poes Droppie heeft een baasje

De Utrechtse Dierenkliniek Lunetten heeft een nieuw baasje gevonden voor het poesje Droppie. Zij verhuist begin december naar een gezin in Oudewater. Daar gaat ze niet alleen naar toe. Van een klant van de kliniek neemt het gezin een tweede kitten in huis, meldt het AD.

'Op 4 december wordt Droppie nog een keer onderzocht door de specialist', zegt dierenarts Gaby van den Berg. 'Als dan alles goed is, vertrekt Droppie naar Oudewater.'

Van den Berg is nog onder de indruk van de vele aandacht die Droppie en haar kliniek kregen. Door een inzamelingsactie via Facebook werd het leven van Droppie gered. De kitten had een pootje gebroken en het oude baasje wilde de behandeling, 1200 euro, niet betalen. Daarop startte Van den Berg haar Facebook-actie.

'We werden gebeld door een Caribisch radiostation uit Rotterdam dat ons de knuffel van de week toekende. Een bijzondere week, met nu ook een nieuw baasje.'

  1. Facebook ziet meer door de vingers

    Facebook ziet meer door de vingers

    Facebook gaat minder streng controleren wat gebruikers plaatsen, 'ook als dat in strijd met onze regels zou zijn'. Dat heeft de netwerksite vrijdag bekendgemaakt. Facebook wil in de komende tijd uitzoeken wat de beste manier is om dat te doen. ,,Onze intentie is om meer beelden en verhalen toe te staan zonder dat ze veiligheidsrisico's vormen en zonder dat kinderen en anderen schokkende beelden te zien krijgen als ze dat niet willen'', aldus Facebook.