© ANP
Volledig scherm
© ANP

Minder bezoekers coffeeshops Maastricht door weren Fransen

Sinds het weren van met name Fransen is het bezoek aan de Maastrichtse coffeeshops met ruim 16 procent afgenomen. Dat blijkt uit een vandaag gepubliceerd representatief onderzoek door OWP Research naar bezoeken aan Maastrichtse coffeeshops de afgelopen twee maanden.

Het onderzoek werd uitgevoerd in opdracht van 13 Maastrichtse coffeeshops. De shops weigeren mede op aandrang van de gemeente sinds 1 oktober iedereen die niet in Nederland, België of Duitsland woont de toegang.

De gemeenteraad van Maastricht had de coffeeshops gevraagd iets te doen aan de omvang van het drugstoerisme in het centrum. 'Dat is uitstekend gelukt', zei voorzitter Marc Josemans van de Vereniging van Officiële Coffeeshops in Maastricht vandaag.

De onderzoekers verwachten dat de invoering van het buurlandcriterium het aantal bezoekers per jaar doet afnemen van 4,28 miljoen naar 3,58 miljoen.

  1. Man van 'seksstewardess' wil onderzoek naar Transavia
    Zaak nu geschikt

    Man van 'seks­ste­war­des­s' wil onderzoek naar Transavia

    De man van de Transavia-stewardess die haar seksavonturen met collega's in een dagboek vastlegde, wil dat het Openbaar Ministerie onderzoek gaat doen naar de veiligheid bij Transavia. Dat vertelden zijn twee broers in de rechtbank in Den Haag, waar stewardess Tilly probeerde af te dwingen dat haar man Harry niets meer van het dagboek openbaar maakt. Om een vonnis van de rechter te voorkomen, stemde Harry daarmee in, vertelt zijn broer Maup.