Archieffoto
Volledig scherm
Archieffoto © EPA

Nederlander bestraft voor prostitutienetwerk met 28 vrouwen

Een Nederlander is door de rechtbank in Antwerpen gestraft voor seksuele uitbuiting. Hij kreeg vier jaar voorwaardelijk en 4000 euro boete.

Met de Nederlander werden elf andere beklaagden veroordeeld voor hun betrokkenheid bij een prostitutienetwerk met 28 vrouwen uit Letland, onder wie twee minderjarigen. De prostituees kwamen ook uit de twee Nederlandse escortbureaus van de Nederlandse veroordeelde en een kompaan. Het kopstuk van de mensenhandelaars kreeg 8 jaar cel.

De jonge vrouwen werden naar België en Nederland gelokt met de belofte dat ze als kindermeisje of fabrieksarbeidster aan de slag konden. Ze moesten een tiental klanten per dag afwerken en mochten geen condooms gebruiken.

  1. Manifest Hugo Borst
    Video

    Manifest Hugo Borst

    AD-columnist Hugo Borst schreef deze zomer een brief aan staatsecretaris Martin van Rijn over de volgens hem abominabele ouderenzorg in Nederland. Een ware stortvloed aan reacties was het gevolg. Onder meer van de staatsecretaris zelf, patiënten, ouderenverzorgers en politici. Borst komt vandaag met een manifest waarin hij puntsgewijs uitlegt hoe we volgens hem veel beter voor onze hulpbehoevende ouderen kunnen zorgen. ,,Aandacht is net zo belangrijk als verzorging en veiligheid.''