Exclusief

Het beste van het AD

In AD+ vind je een selectie van onze beste verhalen. Elke dag alles van het AD lezen? Neem dan een abonnement.

Volledig scherm
© .

Lees fragment uit nieuwe boek van Paula Hawkins

EXCLUSIEFHaar eerste boek, Het meisje in de trein, was een wereldwijde hit en werd vorig jaar verfilmd. De fans kijken halsreikend uit naar de tweede thriller van Paula Hawkins. AD brengt nu al een fragment uit het nieuwe boek In het water dat 2 mei verschiijnt.

Volledig scherm
Paula Hawkins © Alisa Connan

Lees hier het fragment uit In het water.

Bij het verschijnen van haar vorige boek erkende Hawkins dat de lat na zo'n bestseller erg hoog ligt. ,,Bij elk boek dat ik schrijf, is er een punt dat ik het niet meer zie zitten'', zei ze toen tegen deze krant. ,,Geen idee waar het verhaal heengaat, of het perspectief wel deugt. Dat heb ik net achter de rug met het nieuwe boek. Ik heb mijn agent opgebeld en een potje bij haar uitgejankt, nu gaat het weer.''
Het succes van Het meisje in de trein was zeer welkom. Hawkins zat er krap bij, vertelde ze in hetzelfde interview. ,,Ik zat nogal in de put voor dat dit boek aansloeg: voelde me mislukt als schrijver, had geen cent meer, was bang dat ik mijn hypotheek niet meer kon betalen. Als dit succes me niet was overkomen, had ik waarschijnlijk weer terug de journalistiek in gemoeten."
De vrees was onterecht. Zowel het boek als de film - met Emily Blunt Rachel - sloegen aan. Het boek verscheen in vijftig landen en veertig talen.


Voor haar nieuwe boek staat een tour door het Verenigd Koninkrijk en Amerika op het programma (zie http://paulahawkinsbooks.com/).