Vier nieuwe arrestaties in zaak overleden grensrechter

UpdateDe politie heeft dinsdag opnieuw mensen aangehouden in verband met de dood van grensrechter Richard Nieuwenhuizen. Het gaat om drie spelers en een vader, aldus een politiewoordvoerder.

De verdachten zijn twee jongens van 16 jaar, eentje van 17, en een man van 50 jaar, allemaal uit Amsterdam. Al eerder zijn ook vier verdachten aangehouden. Het totale aantal aanhoudingen staat nu op acht.

De 41-jarige grensrechter uit Almere raakte zondag 2 december ernstig gewond toen hij was mishandeld door een aantal jonge voetballers van de tegenpartij, Nieuw-Sloten uit Amsterdam. Het team had een wedstrijd gespeeld tegen een elftal van de Almeerse club Buitenboys. Hij overleed een dag later.

Er zitten 20 rechercheurs op de zaak, die meer arrestaties niet uitsluiten.
Een van de vier verdachten die eerder werden aangehouden, kreeg dinsdag te horen dat hij nog zeker 2 weken in voorarrest blijft. De drie anderen hadden dat vorige week al te horen gekregen.

  1. Facebook ziet meer door de vingers

    Facebook ziet meer door de vingers

    Facebook gaat minder streng controleren wat gebruikers plaatsen, 'ook als dat in strijd met onze regels zou zijn'. Dat heeft de netwerksite vrijdag bekendgemaakt. Facebook wil in de komende tijd uitzoeken wat de beste manier is om dat te doen. ,,Onze intentie is om meer beelden en verhalen toe te staan zonder dat ze veiligheidsrisico's vormen en zonder dat kinderen en anderen schokkende beelden te zien krijgen als ze dat niet willen'', aldus Facebook.