Bizarre modetrend in Japan: het 'bagelhoofd'

Wie tatoeages en piercings al heftig vindt, heeft duidelijk nog nooit gehoord van het 'bagelhoofd'. Deze extreme lichaamsversiering is momenteel erg hip in Japan, waarbij het lijkt alsof je een bagel op je voorhoofd hebt.

Aan deze extreme 'look' wordt vorm gegeven door zoutoplossing onderhuids te injecteren in het gezicht, aldus de Daily Mail. Hierdoor ontstaan er bulten op het voorhoofd. Vervolgens wordt het opgezwollen gebied ingedrukt met de duim om de bagellook compleet te maken. De Japanners hangen maar liefst twee uur aan een infuus met zoutoplossing om zo hun lichaam te vervormen.

Het opmerkelijke resultaat is -gelukkig- niet permanent en blijft slechts 24 uur behouden. Nadien neemt het lichaam zijn oorspronkelijke vorm weer aan. Toch blijft de vraag of het wel zo gezond is voor het lichaam.

Hieronder kan je een filmpje bekijken met de merkwaardige beelden die deze trend oplevert. Opgelet: de video is NIET geschikt voor gevoelige kijkers.

  1. Echtpaar blaast stervend weeskindje nieuw leven in

    Echtpaar blaast stervend weeskindje nieuw leven in

    Priscilla Morse uit de Amerikaanse staat Tennessee was compleet in shock toen ze vorig jaar een foto onder ogen kreeg van een uitgehongerd en doodziek weesje dat in een Bulgaars opvanghuis leefde. Het 7-jarige jongetje was ernstig vermagerd, stervende en had haartjes op zijn lichaampje door een tekort aan voedingsstoffen. De vrouw kon het niet aanzien en adopteerde samen met haar man het op dat moment kansloze ventje. Nu, een jaar later, lijkt de kleine Ryan totaal niet meer op wie hij eerst was.