De Studenten vergapen zich aaneen van de tijgers.
Volledig scherm
De Studenten vergapen zich aaneen van de tijgers. © UK

Kroegtijgers zetten studentenclub op stelten

Het is nu al dé studentenstunt van het jaar: studentenvereniging Vindicat heeft twee tijgers binnengehaald als 'voorprogramma' van een feestje. De twee jonge tijgers waren gehuurd van een circus als 'special guests'. De beesten, Rani en Onna, waren binnengehaald om een avondje bij de vereniging op te leuken.

De kroegtijger doet even een tukje.
Volledig scherm
De kroegtijger doet even een tukje. © UK

'Ze zijn een half uurtje op bezoek geweest,' zegt rector Kimber Hurenkamp. De 'kroegtijgers' hebben dinsdag onder begeleiding van hun vaste dompteur een rondje gemaakt door de kroeg en waren vooral een dankbaar foto-onderwerp.

De studentenclub benadrukt dat 'het welzijn van de dieren en de studenten' niet in gevaar is geweest. 'Er werd niet gedronken, er stond geen muziek aan en de veertig aanwezigen hebben zich keurig gedragen. Het was een besloten avond en de dieren waren constant aan de lijn van hun begeleider,' zegt Hurenkamp. De studenten mochten de tien maanden jonge tijgers, goed voor ieder vijftig kilo, ook niet aanraken.

De studentenvereniging heeft desalniettemin de hoon van dierenwelzijnsorganisaties over zich afgeroepen. Zo is de Partij voor de Dieren in Groningen boos. De fractie heeft opheldering gevraagd aan de burgemeester. Hurenkamp noemt het 'jammer'. 'Want er was een vergunning en we hebben alles volgens de regels gedaan.'

Circus Boltini, dat de dieren leverde, stelt dat de ophef allemaal overdreven is. 'We hebben ook eerder olifanten en kamelen verhuurd aan studenten en dat gaat altijd goed,' zegt Pammy Boltini.

  1. Spectaculaire reddingsactie onder Amerikaanse brug

    Spectaculaire reddingsactie onder Amerikaanse brug

    Reddingswerkers zijn gisteren op een brug in de Amerikaanse stad Portsmouth uren bezig geweest om twee mannen te redden die in een wel heel lastige positie verkeerden. Het duo was de onderzijde van een brug aan het inspecteren vanuit een bakje dat vastzit aan de uitschuifbare arm van een vrachtwagen die tegen de vangrail stond geparkeerd. Omdat ze de arm te ver uitschoven raakte de truck uit balans waardoor het voertuig over de railing dreigde te kantelen.