Volledig scherm
© Thinkstock

Leerkracht plakt mond van babbelaar af in klas

Een Amerikaanse moeder dient klacht in tegen een leerkracht en een school. Haar zoon, die nogal een kletsmajoor is, kreeg tape op de mond geplakt van een invalkracht.

Het kostte volgens The Huffington Post moeder Michelle Droddy een week om uit te vogelen waarom haar zoontje van 9 zo boos was. 'Hij wilde niet meer naar school, had geen vrienden meer en wou ook niets meer van zijn school weten', aldus Droddy. Pas na gesprekken met de leerlingen kwam aan het licht wat er gebeurd was.

Schooldirecteur Pat Cooper geeft toe dat de interimkracht niet juist gehandeld heeft en geeft aan dat het om een serieus incident ging waarbij de grenzen van het toelaatbare overschreden werden. 'Je plakt de mond van kinderen niet dicht', aldus het hoofd van de J. Wallace James School in Lafayette in de staat Louisiana. De leerkracht kreeg een sanctie en er werd een politierapport opgesteld.

De Amerikaanse moeder is razend. 'Mijn zoontje werd uitgelachen en moet nog een jaar met die kinderen op school zitten. Je plakt geen tape op de mond van een kind in het bijzijn van andere kinderen!

  1. Echtpaar blaast stervend weeskindje nieuw leven in

    Echtpaar blaast stervend weeskindje nieuw leven in

    Priscilla Morse uit de Amerikaanse staat Tennessee was compleet in shock toen ze vorig jaar een foto onder ogen kreeg van een uitgehongerd en doodziek weesje dat in een Bulgaars opvanghuis leefde. Het 7-jarige jongetje was ernstig vermagerd, stervende en had haartjes op zijn lichaampje door een tekort aan voedingsstoffen. De vrouw kon het niet aanzien en adopteerde samen met haar man het op dat moment kansloze ventje. Nu, een jaar later, lijkt de kleine Ryan totaal niet meer op wie hij eerst was.