Volledig scherm
© reuters

Russische versiert huis met 30.000 flessendoppen

In het Russische dorp Kamarchaga, in Siberië, weet de gepensioneerde Olga Kostina hoe ze de zomerdagen door moet komen. Jarenlang spaarde Olga dopjes van flessen waarmee ze uiteindelijk de muren van haar huis decoreerde in traditionele motieven van onder meer dieren die in haar omgeving leven.

Volledig scherm
© reuters

Elk dopje hamerde Olga zelf in de houten gevel en maakte zo gedetailleerde mozaïeken volgens traditionele weef- en breitechnieken.

Volledig scherm
© reuters
Volledig scherm
© reuters
Volledig scherm
© reuters
Volledig scherm
© reuters
  1. Politie Amerika op zoek naar extreme klifspringer 8Booth

    Politie Amerika op zoek naar extreme klifspringer 8Booth

    De Amerikaanse politie is naarstig op zoek naar een vooralsnog onbekende man die in een maand tijd al een paar keer extreem gevaarlijke dodensprongen heeft gemaakt van gebouwen en uitstekende rotspunten. De persoon, die in de VS bekend staat als de meest extreme cliffjumper ooit, sprong recent vanaf grote hoogte in zee. En vorige week klom '8Booth' zonder enige aarzeling naar de  bovenste verdieping van een hotel om vervolgens in het zwembad diep beneden te plonsen.
  2. Actiegroep pleit voor behoud van muurgraffiti megapenis

    Actiegroep pleit voor behoud van muurgraffiti megapenis

    Een muurschildering van een gigantische penis in de Brusselse wijk Sint-Gillis blijft de gemoederen verhitten. Van de gemeente moet het 'kunstwerk' zo snel mogelijk worden verwijderd, omdat het te choquerend is. Maar gisteren is een Facebook-actiegroep opgericht met de naam 'raak mijn geslacht niet aan' die juist pleit voor behoud van deze spraakmakende vorm van straatkunst. De protestclub verzamelde in 24 uur tijd al ruim duizend aanhangers.