Volledig scherm
© ANP

Wethouder pleit voor plassen onder douche

We moeten plassen onder de douche om water te besparen. Als het aan wethouder Bert Wassink van de Drentse gemeente Aa en Hunze (met dorpen als Rolde, Gasselte en Gieten) ligt, moet iedereen dat doen.

Wethouder Wassink
Volledig scherm
Wethouder Wassink © Gemeente Aa en Hunze.

Het is een serieuze boodschap in het kader van het project Duurzaam Aa en Hunze 2013, schrijft het AD vandaag.

'Het bespaart veel schoon water en dat is goed voor het milieu,' zegt Wassink. 'Als je douchen en plassen combineert en daarmee veel water én euro's bespaart... waarom niet?'

De meest recente cijfers geven aan dat een persoon bij het douchen gemiddeld 39 liter water per dag gebruikt en 36 liter bij het doortrekken van het toilet. Als je plast tijdens het douchen scheelt dat dus een aardige scheut schoon water, die je anders door de wc spoelt.

Is de wethouder zelf al begonnen met deze vorm van waterbesparing? Wassink: 'Ja, dat durf ik rustig toe te geven.'

  1. Man hoort na 6 jaar wie zijn overleden vrouw echt was

    Man hoort na 6 jaar wie zijn overleden vrouw echt was

    Bijna vier jaar zochten ontelbare, bloedfanatieke amateurspeurders tevergeefs naar de raadselachtige identiteit van een Amerikaanse vrouw die in 2010 op 42-jarige leeftijd zelfmoord pleegde. Na haar dood ontdekte haar ex-man in haar privékluisje meerdere persoonsbewijzen met daarop haar pasfoto's maar verschillende voor- en achternamen. Dat was het begin van een breinbrekend mysterie met de wildste speculaties dat op internet uitgroeide tot een enorme hype. Een paar dagen geleden is eindelijk ontdekt wie 'Lori' in werkelijk was.