Volledig scherm
© YouTube

Doodsbange kermisgangers zitten vast op 68 m hoogte

Op de kermis van Hamburg hebben negen kermisgangers gisteren doodsangsten uitgestaan toen ze vast kwamen te zitten in de carroussel-attractie 'Flasher'. Op 68 meter bengelden ze 20 minuten in de lucht. In de tweede gondel van de attractie zweefden tien mensen drie meter boven de grond.

Dat schrijft de Bild. De nieuwste 'Flasher' op de Hamburgse kermis Dom wordt aangeprezen als een wereldschokkende attractie: de hoogste loopingvlucht-attractie in zijn soort. De 'Flasher' lijkt op een gigantische windmolen. Eentje van 60 ton zwaar, de vleugels zwieren met 120 km/u rond de as van het toestel.

Helemaal bovenaan
Kort voor 23 uur liep het zaterdagavond fout. Het licht viel uit en de kermisattractie kwam in volle vlucht plots tot stilstand. De Flasher waggelde nog even en een gondel bleef helemaal bovenaan staan. 'Ik was doodsbang', bibbert Kim Sarah Diedrichsen nog na.

Geen gewonden
De politie en brandweer werden gealarmeerd en al snel werd de oorzaak vastgesteld: stroompanne. Een medewerker van de kermisattractie klauterde ondertussen op een ladder tientallen meter omhoog. Manueel bevrijdde hij samen met de hulpdiensten de kermisgasten een voor een uit hun hachelijke positie. Niemand raakte gewond.

  1. Strijd om vrijlating Jaitsen (72) uit cel VS kan nu écht beginnen
    33 jaar onterecht vast?

    Strijd om vrijlating Jaitsen (72) uit cel VS kan nu écht beginnen

    Na tientallen jaren van uitzichtloze detentie lijkt er nu een vleugje hoop te zijn voor Jaitsen Singh, de Nederlander die al 33 jaar vastzit in de Verenigde Staten vanwege de moord op zijn vrouw en dochter. Nu blijkt dat Singh mogelijk ten onrechte veroordeeld is tot 56 jaar cel doen de stichting PrisonLAW en zijn zus Sieta er alles aan om de 72-jarige man vrij te krijgen. Ze zamelen geld in voor een herzieningszaak.