Volledig scherm
© ANP

Helft Vlaamse mannen is te dik

De frieten en abdijbieren laten hun sporen na: Iets meer dan de helft van de Vlaamse mannen is te dik. 52 procent heeft een body mass index (BMI) van boven de 25, wat de grens is. De mannen zijn daarmee dikker dan de vrouwen. Daarbij heeft ongeveer één op drie (37 procent) overgewicht.

Dat blijkt woensdag uit een enquête onder circa 80.000 Vlamingen via de website van het Vlaamse tv-programma 'Ook getest op mensen'.

De uitslag is een verrassing voor veel Vlaamse mannen. Ze dachten van zichzelf dat ze slanker zijn. Slechts 36 procent vermoedde overgewicht. De vrouwen bleken realistischer.

De enquête bevestigt ook dat het overgewicht stijgt met de leeftijd, omdat afvallen dan moeilijker wordt. Liefst twee op de drie 65-plussers heeft een te hoog BMI.

  1. 'Tweestapsverificatie via sms heeft langste tijd gehad'

    'T­wee­staps­ve­ri­fi­ca­tie via sms heeft langste tijd gehad'

    Facebook doet het, Twitter doet het en ook PayPal en DigiD bieden het aan: een manier om je account extra te beveiligen door, naast in te loggen met alleen je gebruikersnaam en wachtwoord, ook een toegangscode via sms te ontvangen. Een verouderd en zelfs onveilig idee, stelt het Amerikaanse National Institute of Standards and Technology (NIST), dat overheden gaat adviseren hun tijd en geld in andere vormen van beveiliging te stoppen.