Een van de optredende artiesten op Madrid Beach.
Volledig scherm
Een van de optredende artiesten op Madrid Beach. © epa

MTV-festival Madrid draait uit op rellen: 60 gewonden

Zestig mensen zijn gewond geraakt en elf anderen opgepakt na schermutselingen met de politie tijdens een muziekfestival in de Spaanse hoofdstad Madrid, waar honderden jongeren de toegang ontzegd werd. Dat melden de autoriteiten.

De jongeren gooiden met flessen en staken vuilnisbakken in brand, nadat hen de toegang geweigerd werd voor het openluchtfestival 'MTV Madrid Beach', in het westen van Madrid, dat volzet was, aldus een politiewoordvoerder.

Het ging volgens de man om een "ongewone" situatie, omdat de schermutselingen zo hevig en massaal waren.

De schermutselingen tussen tientallen agenten en een duizendtal jongeren gingen vier uur lang voort in de aangrenzende straten, aldus nog de woordvoerder.

  1. Moeder ontdekt affaire dochter (15) met docent via liefdesbrief

    Moeder ontdekt affaire dochter (15) met docent via liefdesbrief

    Via een liefdesbrief heeft een Britse moeder ontdekt dat haar 15-jarige dochter een affaire had met de onderwijsassistent van haar school. De jury van de rechtbank in Taunton kreeg vandaag te horen dat Hamid Bhatti (24) minstens veertien keer met haar het bed gedeeld zou hebben. In ruil daarvoor kreeg ze onder meer een halsketting en geld toegestopt. 'Je was geweldig gisteravond, net als altijd', zo valt te lezen in de brief.