© ANP
Volledig scherm
© ANP

Vrouwen wekken bevalling op met wandeling en pikant voedsel

Meer dan de helft van de zwangere vrouwen probeert de bevalling op te wekken. Dit doen de aanstaande moeders onder andere met een wandeling, seks en pikante voeding.

De resultaten blijken uit een Amerikaans onderzoek, waaraan 200 vrouwen deelnamen na een volledig doorlopen zwangerschap.

Aan de wandel
De helft van de vrouwen probeerde niet-voorgeschreven methoden om hun bevalling op te wekken waaronder wandelen, sporten, geslachtsgemeenschap, stimulatie van de tepels, masturbatie, laxeermiddelen, pikant eten, kruidenmengsels of accupunctuur.

De meest populaire methode bleek een wandeling (met 85%), dan volgde seks (45%), pikant eten was goed voor een derde plaats.

Hormonen
Wetenschappers zijn er nog niet achter wat exact een bevalling opwekt, maar het is waarschijnlijk dat bepaalde hormonen die de ongeboren baby produceert de oorzaak zijn. De enige methode waarvan bewezen is dat het helpt, is de stimulatie van de tepels.

'Een bevalling is iets waar de meeste moeders geen controle over hebben, toch proberen heel wat vrouwen de geboorte van hun kind wat te stimuleren', aldus de Amerikaanse onderzoeker Jonathan Schaffir.

  1. Yasmin verminkte zichzelf uit angst voor verkrachters van IS

    Yasmin verminkte zichzelf uit angst voor verkrachters van IS

    De 18-jarige Jezidi-tiener Yasmin stak zichzelf uit angst voor de IS-strijders die haar verkrachtten in brand. Het meisje zat veilig in een vluchtelingenkamp in Noord-Irak, maar dacht dat ze de stemmen van de daders opnieuw hoorde. Nu woont ze in Duitsland, dankzij een dokter die er alles aan doet om de - lichamelijke én emotionele - littekens te laten vervagen. ,,Ik wil dat mensen de waarheid horen, zodat het niet opnieuw gebeurt."