Volledig scherm
© reuters

Olympique lijdt eerste nederlaag in 17 duels

Montpellier heeft de leiding genomen in de Franse voetbalcompetitie. De ploeg won zaterdag met 1-0 van Bordeaux. Paris Saint-Germain speelde met 4-4 gelijk bij Olympique Lyon. Montpellier heeft in de tussenstand nu een punt voorsprong op de ploeg uit Parijs.

John Utaka maakte 10 minuten voor tijd de enige treffer in het duel van Montpellier.

Guillaume Hoarau pakte in een spectaculaire wedstrijd met zijn gelijkmaker in de blessuretijd een punt voor Paris Saint-Germain. Hij bracht zijn ploeg in de 21e minuut ook op voorsprong. Maar Bafetimbi Gomis, Lisandro Lopez en Michel Bastos zetten Lyon binnen 5 minuten op 3-1. Vlak voor rust maakte Nene er 3-2 van. Jimmy Briand zorgde voor de 4-2, maar Ceara en Hoarau trokken de stand nog gelijk.

Olympique Marseille leed vanavond zijn eerste nederlaag in 17 wedstrijden. De equipe van coach Didier Deschamps verloor op bezoek bij Stade Brest met 1-0. Het enige doelpunt kwam op naam van Paul Baysse, die daarmee Olympique de eerste nederlaag in 3 maanden bezorgde. Marseille blijft zevende in de competitie, 6 punten verwijderd van nummer 3 Lille. De derde plaats geeft in Frankrijk recht op deelname aan de voorronde van de Champions League.

  1. Allardyce stapt na 67 dagen op als bondscoach Engeland

    Allardyce stapt na 67 dagen op als bondscoach Engeland

    Sam Allardyce is na 67 dagen in dienst bij de FA opgestapt als bondscoach van Engeland. De positie van Allardyce was onhoudbaar geworden nadat hij tegenover undercoverjournalisten van The Daily Telegraph inging op een voorstel om de regels van de voetbalbond te omzeilen. De FA nam de zaak hoog op. Gareth Southgate, nu nog coach van Jong Engeland, zal Allardyce de komende vier duels opvolgen. De FA gaat wel op zoek naar een definitieve vervanger.