Michal Kadlec heeft het shirt van Messi te pakken.
Volledig scherm
Michal Kadlec heeft het shirt van Messi te pakken. © EPA

Spelers Leverkusen maken ruzie om Messi's shirt

Bayer Leverkusen trad gisteravond met wel erg veel ontzag FC Barcelona tegemoet. In de eerste helft verschanste de Duitse ploeg zich met elf man op eigen helft en eiste het slechts twintig procent van het balbezit op. Pas toen Leverkusen eenmaal achter stond, durfde het aan te vallen. Toen bleek ook de defensieve kwetsbaarheid van Barcelona, dat in de Spaanse competitie al wekenlang een matige indruk maakt.

Het ontzag dat de Duitsers hadden voor Barcelona, bleek nog wel het meest na het laatste fluitsignaal. Alsof het een stel schoolkinderen waren, werd er gestreden om het shirt van sterspeler Lionel Messi. Uiteindelijk was het doelpuntenmaker Michal Kadlec die met de Argentijn van tricot wisselde.

'Manuel Friedrich had in de rust al een shirt gewisseld met Messi. Gelukkig kreeg ik het shirt waar hij de tweede helft in speelde', zei Kadlec na afloop tegen Duitse journalisten.

Ook Gonzalo Castro was op het shirt van Messi uit. 'Gelukkig is er nog een return in Camp Nou', zei de middenvelder, die dan op een nieuwe kans hoopt.

  1. Wijnaldum moet nog wennen in Liverpool

    Wijnaldum moet nog wennen in Liverpool

    Georginio Wijnaldum voelt zich goed bij zijn nieuwe club Liverpool, maar de middenvelder geeft ook toe dat hij nog niet volledig gewend is en dat hij nog niet in topvorm is. ,,Ik heb een goed gevoel maar nog niet het gevoel dat ik heb als ik een paar maanden bij een club ben. Ik heb altijd even de tijd nodig. Iedereen probeert me te helpen en wil me een goed gevoel geven. Stapje voor stapje komt dat", zei de international vandaag op het tv-kanaal van de Engelse topclub.