Volledig scherm

Turks voetbalteam krijgt uitbrander voedselautoriteit

Maaltijden van een Turks voetbalelftal zijn dinsdag door de douane ingenomen op het vliegveld van Eindhoven. Na een fikse uitbrander van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) mochten de spelers van het team hun eten woensdag meenemen naar hun hotel om het daar op te eten, zei een woordvoerster vandaag.

De maaltijden die de voetballers niet op krijgen en de verpakkingen moeten worden vernietigd. Bovendien mogen zij nooit meer maaltijden uit hun thuisland meenemen naar Nederland, aldus de zegsvrouw.

De douane schakelde de NVWA in, omdat er officieel vanuit Turkije geen vlees, zuivel en ei de Europese Unie in mag. Dat is om te voorkomen dat bepaalde dierziektes Europa binnenkomen.

Het is nog niet duidelijk of het gaat om Trabzonspor, dat vanavond voetbalt tegen PSV.

  1. Deschamps laat 'oude' Evra en Sagna thuis

    Deschamps laat 'oude' Evra en Sagna thuis

    De Franse bondscoach Didier Deschamps heeft in zijn selectie voor de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Wit-Rusland geen plaats ingeruimd voor Patrice Evra en Bacary Sagna. Hij neemt deze beslissing met het oog op de toekomst.De 35-jarige Evra en de twee jaar jongere Sagna hebben een enorme staat van dienst bij Les Bleus. Ze kwamen tot nu toe tot respectievelijk 80 en 64 interlands. Beide dertigers stonden nog in de basis in de verloren EK-finale tegen Portugal.
  2. Cillessen voor vijf jaar naar Barça

    Cillessen voor vijf jaar naar Barça

    Jasper Cillessen is nu echt officieel speler van FC Barcelona. Nadat hij de medische keuring doorstond, heeft de keeper een contract voor vijf jaar getekend bij één van de grootste clubs ter wereld. En, echt waar, toen Barça zich weken terug bij het management van Cillessen meldde, dacht de doelman aan een grap. ,,Ik zat natuurlijk niet in de beste fase van mijn carrière, maar het bleek allemaal juist uiterst serieus. Voor mij persoonlijk echt geweldig.''