Volledig scherm

Turks voetbalteam krijgt uitbrander voedselautoriteit

Maaltijden van een Turks voetbalelftal zijn dinsdag door de douane ingenomen op het vliegveld van Eindhoven. Na een fikse uitbrander van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) mochten de spelers van het team hun eten woensdag meenemen naar hun hotel om het daar op te eten, zei een woordvoerster vandaag.

De maaltijden die de voetballers niet op krijgen en de verpakkingen moeten worden vernietigd. Bovendien mogen zij nooit meer maaltijden uit hun thuisland meenemen naar Nederland, aldus de zegsvrouw.

De douane schakelde de NVWA in, omdat er officieel vanuit Turkije geen vlees, zuivel en ei de Europese Unie in mag. Dat is om te voorkomen dat bepaalde dierziektes Europa binnenkomen.

Het is nog niet duidelijk of het gaat om Trabzonspor, dat vanavond voetbalt tegen PSV.

  1. Wijnaldum moet nog wennen in Liverpool

    Wijnaldum moet nog wennen in Liverpool

    Georginio Wijnaldum voelt zich goed bij zijn nieuwe club Liverpool, maar de middenvelder geeft ook toe dat hij nog niet volledig gewend is en dat hij nog niet in topvorm is. ,,Ik heb een goed gevoel maar nog niet het gevoel dat ik heb als ik een paar maanden bij een club ben. Ik heb altijd even de tijd nodig. Iedereen probeert me te helpen en wil me een goed gevoel geven. Stapje voor stapje komt dat", zei de international vandaag op het tv-kanaal van de Engelse topclub.