Voetbalselectie Eritrea verdwenen

De complete voetbalselectie van Eritrea is verdwenen in Kampala. De Ugandese autoriteiten vermoeden dat de 16 spelers de wijk hebben genomen en politiek asiel zullen aanvragen.

Eritrea deed in Uganda mee aan een toernooi dat was georganiseerd door Cecafa, het samenwerkingsverband van de Oost- en Centraal-Afrikaanse voetbalbonden.

Na de nederlaag tegen Rwanda (0-2) besloten de Eritrese voetballers te gaan shoppen in Kampala, maar ze keerden niet terug in het hotel. De politie is daarvan maandag op de hoogte gebracht. In het verleden grepen Eritrese atleten vaker buitenlandse evenementen aan om te vluchten.

  1. Vrees voor Soldado-scenario bij Janssen

    Vrees voor Sol­da­do-sce­na­rio bij Janssen

    Vincent Janssen speelde gisteravond tegen CSKA Moskou zijn negende wedstrijd voor Tottenham Hotspur. Janssen kwam in zijn eerste 453 minuten voor de Spurs één keer tot scoren, uit een strafschop tegen Gillingham. Geen droomstart voor de 22-jarige spits uit Heesch, die deze zomer voor 22 miljoen euro overkwam van AZ. In Engeland worden al vergelijkingen gemaakt met Roberto Soldado, de spits die tussen 2013 en 2015 flink flopte op White Hart Lane.