Voetbalselectie Eritrea verdwenen

De complete voetbalselectie van Eritrea is verdwenen in Kampala. De Ugandese autoriteiten vermoeden dat de 16 spelers de wijk hebben genomen en politiek asiel zullen aanvragen.

Eritrea deed in Uganda mee aan een toernooi dat was georganiseerd door Cecafa, het samenwerkingsverband van de Oost- en Centraal-Afrikaanse voetbalbonden.

Na de nederlaag tegen Rwanda (0-2) besloten de Eritrese voetballers te gaan shoppen in Kampala, maar ze keerden niet terug in het hotel. De politie is daarvan maandag op de hoogte gebracht. In het verleden grepen Eritrese atleten vaker buitenlandse evenementen aan om te vluchten.

  1. Cillessen voor vijf jaar naar Barça

    Cillessen voor vijf jaar naar Barça

    Jasper Cillessen is nu echt officieel speler van FC Barcelona. Nadat hij de medische keuring doorstond, heeft de keeper een contract voor vijf jaar getekend bij één van de grootste clubs ter wereld. En, echt waar, toen Barça zich weken terug bij het management van Cillessen meldde, dacht de doelman aan een grap. ,,Ik zat natuurlijk niet in de beste fase van mijn carrière, maar het bleek allemaal juist uiterst serieus. Voor mij persoonlijk echt geweldig.''