Volledig scherm
Stilleven met kazen, amandelen en krakelingen (1615), van Clara Peeters. © RV

Chef-koks toveren stillevens op het bord bij Mauritshuis

videoDe tentoonstelling 'Slow Food' in het Mauritshuis loopt op zijn einde. Het museum sluit de expo toepasselijk af met speciale lunches, bereid door chef-koks op het plein voor het Mauritshuis. 

Koks als Jermain De Rozario en Bobby Rust laten deze week zien hoe er in de Gouden Eeuw door de welgestelden gegeten werd: ,,Dat is best moeilijk, het is een heel ander palet'', zegt De Rozario, die het gezelschap vanmiddag een rendang (stoof) van spitskool. ,,Het eet als een echte rendang, Oosters stoofvlees, maar het is van kool.''

De tentoonstelling Slow Food bevat beroemde maaltijdstillevens uit de zeventiende eeuw. 

In samenwerking met indebuurt Den Haag

poll

Moet schoolzwemmen terugkomen in Den Haag?

Moet schoolzwemmen terugkomen in Den Haag?

  • Ja (85%)
  • Nee (12%)
  • Weet ik niet/geen mening (3%)
2187 stemmen