Volledig scherm

Ex-tbs'er doodde Ximena

De 15-jarige scholiere Ximena die afgelopen weekend werd vermoord in Den Haag, is waarschijnlijk een volstrekt willekeurig slachtoffer geworden van een aanval door een voormalige tbs'er. Ze werd zaterdagochtend levenloos op straat gevonden.

Dat schrijft het AD vandaag. Volgens Hart van Nederland werd Ximena naakt aangetroffen. De scholiere liep waarschijnlijk volkomen toevallig de man tegen het lijf, nadat ze vrijdagavond was gaan stappen. Na afloop zou ze bij een vriendinnetje gaan logeren. Hoe zij uiteindelijk in het huis van de voormalig jeugd-tbs'er is beland, is de politie nog onduidelijk.

Geschokte reacties
Op de Haagse rugbyvereniging HRC, waar Ximena lid van was, werd vandaag een herdenkingsdienst met zo'n honderd mensen gehouden.
Daarbij waren ook haar ouders aanwezig, meldt Den Haag FM. Morgen wordt voor leerlingen, medewerkers en ouders een bijeenkomst georganiseerd op de school van het meisje, het Maerlant Lyceum. Ze zat daar in 3 Havo.

Ook op internet wordt geschokt gereageerd op de dood van het meisje.

Volgens een woordvoerder van de familie was Ximena vrijdagavond met een vriendin uitgegaan in Den Haag. Ze zou bij dit meisje blijven slapen, maar raakte haar kwijt. Ximena's lichaam is in de Goudenregenstraat, in de buurt van het huis van haar vriendin, gevonden. Zij is door een misdrijf om het leven gebracht.

poll

Ruzie bij ADO Den Haag. De lokale clubleiding sleept eigenaar Wang Hui voor de rechter. Wat moet er gebeuren?

Ruzie bij ADO Den Haag. De lokale clubleiding sleept eigenaar Wang Hui voor de rechter. Wat moet er gebeuren?

  • Wang Hui is de baas, de lokale clubleiding heeft zich daarbij neer te leggen. (24%)
  • Wang moet weg. Hij had ADO Den Haag nooit mogen kopen. (65%)
  • Wang wie? (11%)
1041 stemmen