Volledig scherm
Het ontwerp voor de nieuwbouw van het radiotherapiecentrum bij MCH Antoniushove. © De Jong Gortemaker Algra architecten

Radiologiecentrum HMC wint prestigieuze ontwerpprijs

Het nieuwe radiotherapiecentrum van Haaglanden Medisch Centrum heeft een prestigieuze ontwerpprijs gekregen. De Rotterdamse architecten Maurits Algra en Rob Bouwmeester namen die afgelopen weekeinde in Wenen in ontvangst. 

Zowel patiënten als personeel van het centrum bij ziekenhuis Antoniushove ervaren het gebouw als prettig. Zij zijn betrokken geweest bij de inrichting ervan. Het HMC wilde dat het bestralingscentrum een gebouw zou worden met veel daglicht, en contact met de buitenwereld en de natuur. Dat is beter voor het welzijn van de patiënten.

 Tot de opening eind vorig jaar werden die bestralingen gegeven in een kelder in ziekenhuis Westeinde.

In samenwerking met indebuurt Den Haag