Via Facebook wordt nu gezocht naar de dader.
Volledig scherm
Via Facebook wordt nu gezocht naar de dader. © ANP

Vrienden via Facebook op zoek naar doorrijder ongeluk

'Heeft iemand misschien een buurman met een enorme deuk in zijn bumper? LIKE en deel deze post aub om de pakkans van de automobilist te vergroten!'. Via een oproep op Facebook zoeken vrienden van twee slachtoffers die zondagnacht gewond raakten bij een botsing, naar de automobilist die deze veroorzaakte en vervolgens doorreed.

Het tweetal werd zondagnacht rond 00.15 uur aangereden toen zij met hun scooter voor een rood stoplicht stonden te wachten ter hoogte van het Amsterdamse Oosterdokseiland op de Prins Hendrikkade.

De automobilist ging er na de aanrijding meteen vandoor, richting het Centraal Station. Een getuige heeft verklaard dat het om een licht getinte man zou gaan die in een donkergekleurde, kleine auto reed - mogelijk een Alfa Romeo.

De twee slachtoffers hielden aan de botsing enkele verwondingen over. Eén van hen ligt nog in het ziekenhuis.

  1. 'Tweestapsverificatie via sms heeft langste tijd gehad'

    'T­wee­staps­ve­ri­fi­ca­tie via sms heeft langste tijd gehad'

    Facebook doet het, Twitter doet het en ook PayPal en DigiD bieden het aan: een manier om je account extra te beveiligen door, naast in te loggen met alleen je gebruikersnaam en wachtwoord, ook een toegangscode via sms te ontvangen. Een verouderd en zelfs onveilig idee, stelt het Amerikaanse National Institute of Standards and Technology (NIST), dat overheden gaat adviseren hun tijd en geld in andere vormen van beveiliging te stoppen.