Volledig scherm
© Google Streetview

College: geen geld voor extra parkeerplaatsen

Er komen geen extra parkeerplaatsen aan de Iroko in Oudelandshoek. Dat schrijft het college van burgemeester en wethouders aan de VVD.

Die partij had vragen gesteld over parkeerboetes die onlangs uitgedeeld werden, omdat Oudelandshoekers hun auto hadden geparkeerd waar dat eigenlijk niet mag. De verontwaardiging was groot, omdat die plekken al lange tijd gedoogd zouden worden. De VVD opperde daarop groen in de wijk op te offeren voor extra parkeerruimte.

In gesprek
Het college laat nu weten daar nu geen budget voor te hebben, ook al vanwege precedentwerking. De angst bestaat dat ook omliggende straten dan om extra plekken gaan vragen, aldus b en w.
In het antwoord aan de partij benadrukt het college dat alle woningen één en de meeste zelfs twee parkeerplaatsen op eigen terrein hebben. Als iedereen die gebruikt, dan is er volgens het college geen parkeerprobleem meer. Niettemin gaat de gemeente de komende tijd  in gesprek met bewoners.

De kwestie kwam op de agenda, nadat HVC had geklaagd dat de vuilniswagen er niet langs kon. Daarna zijn de controles opgevoerd.

In samenwerking met indebuurt Dordrecht

poll

Wat vind jij van de hondenbelasting?

Wat vind jij van de hondenbelasting?

  • Ik heb een hond en vind het normaal daar belasting voor te betalen. (5%)
  • Ik heb een hond, maar waarom zou ik daar heffing voor moeten afdragen. Dan kattenbezitters ook. (27%)
  • Ik heb geen hond, maar vind hondenbelasting een melkkoe. (25%)
  • Ik heb geen hond, maar een belasting is terecht om de rotzooi op te ruimen. (43%)
1237 stemmen