Ter illustratie.
Volledig scherm
Ter illustratie. © HERIBERT PROEPPER

Politie: ontvoering honden voor gevechten

De politie waarschuwt baasjes in Dordrecht en omgeving voor de mogelijke ontvoering van hun hond. Het korps zegt serieuze signalen te hebben dat er op viervoeters geaasd wordt, om ze in te zetten bij hondengevechten, die geld opleveren.

Daar zijn recent ‘een aantal meldingen’ over binnengekomen, aldus de politie. Sommige baasjes zijn aangesproken tijdens het uitlaten van hun hond, maar er is ook brutaalweg bij hondenbezitters aangebeld. De vermeende ronselaars zouden bijzonder veel interesse tonen in het karakter van honden, ongeacht hun ras, en zouden in sommige gevallen gevraagd hebben of ze het dier mochten uitlaten.

Ga er niet op in, luidt het advies. Mogelijk worden de ‘onschuldige honden’ gebruikt om mee te trainen, of om bestaande vechthonden mee te laten oefenen. Daar zijn alle rassen geschikt voor, aldus de politie.

Er zijn nog geen verdachten in beeld. De politie roept mensen daarom op om, wanneer ze aangesproken worden, 112 te bellen en zoveel mogelijk details over de verdachten te onthouden. Het uiterlijk, maar ook bijvoorbeeld het kenteken van hun auto.

In samenwerking met indebuurt Dordrecht

poll

Wat vind jij van de hondenbelasting?

Wat vind jij van de hondenbelasting?

  • Ik heb een hond en vind het normaal daar belasting voor te betalen. (5%)
  • Ik heb een hond, maar waarom zou ik daar heffing voor moeten afdragen. Dan kattenbezitters ook. (26%)
  • Ik heb geen hond, maar vind hondenbelasting een melkkoe. (29%)
  • Ik heb geen hond, maar een belasting is terecht om de rotzooi op te ruimen. (39%)
102 stemmen