Volledig scherm
Dordtenaar Remko V. wordt verdacht van moord op zijn zoontje Tygo en poging tot moord op zijn dochtertje. Archiefbeeld. © Urban Petra

Vader vermoorde Tygo trekt hoger beroep in

Remko V. legt zich neer bij de celstraf van 14 jaar voor het vermoorden van zijn zoontje Tygo. De Dordtenaar (35) was in beroep gegaan tegen het vonnis van de rechtbank in zijn woonplaats, maar heeft alsnog besloten het hoger beroep in te trekken. Het proces zou vermoedelijk over enkele maanden plaatsvinden.

De Dordtenaar bracht op 20 oktober zijn zoontje Tygo (4) om. Na een vechtscheiding had hij die dag zijn zoon en dochter (6) in huis. V. verdronk Tygo in de badkuip, maar hij beweert te hebben gehandeld in paniek. Zowel het OM als rechters vonden dat er sprake was van voorbedachte raad en dus moord. 

De advocaat van V. stapte daar voor haar cliënt naar het hof, omdat die zich niet kon vinden in de bewezenverklaring van de voorbedachte raad. ,,Ik kan me voorstellen dat het belastend is voor de nabestaanden als alles weer wordt herhaald. Maar V heeft als elke verdachte het recht om beroep aan te tekenen’’, reageerde de officier van justitie destijds.

Voor de moeder en familie van Tygo eindigt nu ook de juridische nachtmerrie. ,,Voorop staat dat Tygo nooit meer bij ons zal zijn. Geen enkele uitspraak kan daar iets aan veranderen. We zullen Tygo altijd blijven missen'', zei de moeder destijds in deze krant toen haar ex in beroep ging.

In samenwerking met indebuurt Dordrecht

poll

De Dordtse Pasar Malam moet kunnen uitbreiden, ook als dat ten koste gaat van de weekmarkt

  • Eens (63%)
  • Oneens (31%)
  • Weet niet (6%)
1604 stemmen