Exclusief

Het beste van het AD

In AD+ vind je een selectie van onze beste verhalen. Elke dag alles van het AD lezen? Neem dan een abonnement.

Volledig scherm
© Shody Careman

Beau zet lefgozertje SnapKing op zijn plek. Applaus!

Angela kijkt tvJournaliste Angela de Jong schrijft drie keer per week een column over wat haar opvalt op televisie.

Quote

Als interviewer is hij nog niet volleerd, maar hij heeft genoeg flair en zelfspot om een ongemakkelijk moment of miskleun op te vangen

Je houdt van hem of je vindt hem drie keer niks, maar één ding valt door niemand te ontkennen: de eerste week van Beau van Erven Dorens als inval-Humberto is bepaald niet ongemerkt voorbij gegaan. Een felle discussie over het Duitse homohuwelijk, de jacht naar een hijs van een joint op het Rembrandtplein - dat is meer reuring dan een heel seizoen Late Night bij elkaar.

Vaste lezers weten: ík houd van Beau. Wat echter niet betekent, dat ik alles wat hij doet klakkeloos goed vind. Maar in
RTL Summer Night is hij op zijn plek. Als interviewer is hij nog niet volleerd, maar hij heeft genoeg flair en zelfspot om een ongemakkelijk moment of miskleun op te vangen met charmante zinnetjes als: ,,Eva Jinek zou precies weten wat ze nu moest doen.''

En hij wekt de indruk écht geïnteresseerd te zijn in zijn gasten. Ook bij vederlichte onderwerpen als een man die met z’n metaaldetector verloren trouwringen terugvindt, een muggenexpert of een bioloog die komt uitleggen waarom het aantal echtscheidingen na de zomervakantie toeneemt.

Volledig scherm
SnapKing © RTL

Maar zijn beste interview tot nu toe was donderdagavond met vlogger SnapKing die jonge kinderen via een telefoonlijn geld afgetroggelde. Het onderwerp was Beau als vader van vier puberzonen op het lijf geschreven, maar hij vermeed de valkuil om ineens de derdegraadsverhoortechnieken van Sven Kockelmann te imiteren. Hij bleef rustig maar uiterst gedecideerd en liet het vervelende lefgozertje nergens mee weg komen. 'Kom op, we gaan gewoon de waarheid vertellen.' Ik zat nog net niet applaudisserend voor de tv. Enige minpuntje was dat hij de jongen aan het einde van het gesprek uitnodigde om over drie weken nog eens terug te komen om te laten zien hoe hij zijn leven gebeterd had.

Ik snap het wel, dat programma moet vol. Elke dag anderhalf uur vullen in komkommertijd is bepaald geen kattenpis. Het regende deze eerste week al rubriekjes en dat is zelden een goed teken. Sterker nog, Peter R. de Vries vastleggen voor een serie over geruchtmakende oude zaken, dat is pure paniek.

Wat mij betreft zet Beau zijn tanden ook wat vaker in zwaardere kost dan muggen en verloren trouwringen. De formatie, Trump of iets economisch - dat kan hij makkelijk. En daarmee wordt hij écht een serieuze bedreiging voor Eva, maar vooral voor Humberto.       

Reageren? angela@ad.nl of via Facebook.