Volledig scherm
De Canal Parade in Amsterdam © ANP

Aantal deelnemers Utrechtse Canal Pride 'boven verwachting'

,,Boven verwachting”, noemt Robbert Kalff van Café Kalff het aantal deelnemers voor de eerste editie van de Utrechts Canal Pride. 32 organisaties, (gay)cafés, politieke partijen, stichtingen en community’s zullen op 17 juni de LHBT-gemeenschap steunen in Utrechtse wateren.

,,Het was heel spannend, want wij van de organisatie hadden wel een minimum aantal deelnemers in ons hoofd. Het moet natuurlijk geen zielige toestand worden”, zegt Kalff. Met 32 deelnemers is dat minimum ruimschoots overschreden en kan het feest in juni doorgaan.

Wel had Kalff een aantal voorwaarden voor de deelnemers. Zo moeten de organisaties een duidelijke en zichtbare ‘roze’-afdeling hebben om mee te mogen doen. ,,De deelnemers moeten wel een representatieve afspiegeling zijn van de LHBT-gemeenschap”, legt Kalff uit.

Van Zanen

Zo heeft GroenLinks Utrecht de RozeLinks-groepen D66 is met Gay66 vertegenwoordigd. De gemeente Utrecht is bijvoorbeeld niet van de partij.

,,De gemeente steunt ons initiatief wel van harte en hebben ook de vergunning afgegeven en ons gesteund met subsidie, maar ze hoeven niet mee op een boot. Overigens heeft burgemeester Van Zanen al toegezegd aanwezig te zijn tijdens de Canal Pride. Of dat op een bootje is, weet ik niet.”

Confetti

Wordt de Utrechtse Canal Pride net zo uitbundig en extravagant zoals we dat kennen in Amsterdam? ,,De Utrechtse editie zal wat gevarieerder worden. Natuurlijk zijn ook de organisaties van de Utrechtse gayfeesten aanwezig, dus daar komt altijd de nodige confetti en toestanden bij kijken. Maar er komen ook organisaties en stichtingen die daar wat rustiger in zijn, zoals de Regenbooggezinnen. Het gaat vooral om het statement. Wij hebben er in ieder geval ontzettend veel zin in!”

De Utrecht Canal Pride start aan de Catharijnesingel ter hoogte van hotel Karel V. Bij ’t Ledig Erf slaat de stoet linksaf de Oudegracht op dwars door het centrum heen. Bij de Weerdsluis gaat de parade richting TivoliVredenburg, waar het eindpunt is.

  1. Hoe moet Veenendaal verder zonder Wouter Kolff?
    Vijf vragen over nieuwe burgemeester

    Hoe moet Veenendaal verder zonder Wouter Kolff?

    Op 12 september is de laatste werkdag van Wouter Kolff als burgemeester van Veenendaal. Daarna wordt hij geïnstalleerd als de nieuwe eerste burger van Dordrecht. Over zijn opvolger, al dan niet waarnemend, is nog heel weinig bekend. De commissaris van de Koning Willibrord van Beek heeft daarover contact gehad met de gemeenteraad, meer kan het provinciehuis momenteel niet melden. Hoe gaat het nu verder met het Veenendaalse schip zonder kapitein? Vijf vragen over de burgemeestersbenoeming.

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht

poll

Vind je het shirt van FC Utrecht mooi?

Vind je het shirt van FC Utrecht mooi?

  • Ja (78%)
  • Nee (22%)
7752 stemmen