Volledig scherm
Het Nederlands elftal voor de oefeninterland tegen België in november. © pro shots

Oranje 21ste op wereldranglijst

Het Nederlands elftal begint het interlandjaar als nummer 21 van de wereldranglijst. Vorige maand stond Oranje, dat in november vorig jaar voor het laatst in actie kwam, ook al op die positie. 

De ploeg van bondscoach Danny Blind kan deze maand punten gaan scoren in de WK-kwalificatiewedstrijd op 25 maart tegen Bulgarije en de oefeninterland drie dagen later tegen Italië.

In de top tien van de wereldranglijst veranderde niets. Argentinië voert de lijst aan, gevolgd door Brazilië en wereldkampioen Duitsland. Oranje werd gepasseerd door Egypte en zag IJsland vanaf de twintigste naar de 23e plek zakken. Bulgarije is de nummer 71 van de ranglijst, Italië staat op de vijftiende plek.

  1. Oranjevrouwen willen geen vriendendienst

    Oranjevrouwen willen geen vrien­den­dienst

    De Oranjevrouwen hebben morgenavond tegen België aan een punt genoeg om de kwartfinale van het EK-voetbal te bereiken. De situatie kan zich gedurende de avond voordoen dat ook België blij is met een gelijkspel. Eén van de Belgische journalisten, in Tilburg met een flinke groep uitgerukt, wil weten over er een vriendendienst mogelijk is. Bondscoach Sarina Wiegman lacht. ,,Daar doen we dus niet aan,’’ zegt ze. ,,Natuurlijk zijn we ons bewust van de verschillende scenario’s, maar we gaan gewoon voor de winst. Dan is er geen onduidelijkheid.’’