Exclusief

Het beste van het AD

In AD+ vind je een selectie van onze beste verhalen. Elke dag alles van het AD lezen? Neem dan een abonnement.

Volledig scherm
Gezin de Boer gaat op vakantie met de auto naar Engeland. © Jacques Zorgman

'Met vijf kinderen val je in de categorie groepsreizen'

In deze vakantieperiode schrijven Till Behne en Nicolette van der Werff over de zomer in onze regio, waarin gewerkt, geluierd en genoten wordt.

Voor Marc en Pascale de Boer en hun vijf kinderen Lotus (13), Karuna (11), Darshanhurley (9), Joshua (8) en Merlijn (6) is het bijna zover. Dit jaar gaan ze met de auto en de boot naar Engeland. Een bijzondere en nieuwe vakantiebestemming voor het gezin. ,,We zijn net verhuisd en wilden niet te lang en te ver weg", vertelt Marc. ,,Frankrijk werd 'm niet en over IJsland hebben de kinderen ook een veto uitgesproken. En toen werd het Engeland."

Het gezin vertrekt met de auto richting Duinkerken, waar de boot hen naar Dover zal brengen. Een spannend moment voor de kinderen, die zo'n grote ferry best eng vinden. Vervolgens rijdt de familie naar Stonehenge, waar ze twee dagen blijven. Daarna zijn ze een week in de buurt van Land's End, het meest zuidwestelijke puntje van Engeland. De vakantie wordt afgesloten met een weekendje Londen, waar nog een wedstrijd van voetbalclub Arsenal op het programma staat.

Quote

We zingen allemaal heel hard mee, dat zorgt echt voor een soort verbroedering

Pascale de Boer

Spullen
Qua organisatie en voorbereiding pakken Marc en Pascale het ontspannen aan. Een paar dagen voor vertrek zoekt Pascale alle benodigde spullen bij elkaar. ,,En een paar uur voor vertrek kom ik in actie", zegt Marc. ,,Ik ben degene die het allemaal in de auto propt. Op zich geen probleem, hij is groot genoeg." Pascale vult aan: ,,Marc regelt verder nog het speelgoed en de spelletjes. En foto's en schilderijtjes voor een beetje sfeer."

Voor de sfeer in de auto staat er altijd muziek aan. Prince, voor de culturele educatie. Maar ook de hits van nu, zoals van Justin Bieber, Broederliefde of Lil' Kleine. ,,We zingen allemaal heel hard mee, dat zorgt echt voor een soort verbroedering." Naar verre vakantiebestemmingen wordt er wel bij voorkeur 's nachts gereden. Zodat de kinderen slapen. ,,Als je overdag rijdt, heb je bij vijf kinderen er altijd wel eentje die een humeur heeft", legt Marc uit.

Kiezen uit de meest memorabele vakantiebestemmingen is lastig, eigenlijk heeft de familie allemaal mooie herinneringen. ,,Maar skiën met het hele gezin is wel ideaal", zegt Pascale. ,,Dan weet iedereen waar hij aan toe is. Op andere vakanties heb je soms wel eens te maken met zeven verschillende wensen."

Ook het boeken van een vakantie kan voor problemen zorgen. ,,Vroeger had je op zo'n boekingssite binnen vijf minuten een reis geboekt. Met zeven personen is dat lastiger. Dan val je in de categorie groepsreizen", lacht Pascale.

Tips? Mail naar: grootdenhaag@ad.nl.

In samenwerking met indebuurt Den Haag