Volledig scherm
© AD

Dit lees je in AD Magazine

ad magazineDit weekend in het AD Magazine, dat zaterdag verschijnt bij de krant, onder andere de volgende onderwerpen:

Wat denkt u van de cover van aanstaande zaterdag? Wat is dat voor een interessante man? Nou, dat zou dus onze koning kunnen zijn. De man naast Máxima, naar wie je toch echt veel liever kijkt. Willem-Alexander wordt donderdag 50 jaar. Reden voor ons om een heel nummer aan hem te wijden. Dat verdient hij, want de man heeft zich de afgelopen jaren behoorlijk ontwikkeld.  

In het verhaal van Jan Hoedeman leest u hoe dat is verlopen. Tijdens het brainstormen over dit magazine viel me op dat we het eigenlijk liever over Máxima hadden. Maar Jeroen Schmale, koningshuisverslaggever van deze krant, verzekerde ons dat Willem-Alexander 'echt een komische, innemende en aardige man' is. 'Maar dat zie je niet als de camera's erbij zijn. Zo zonde.'   

Hij heeft zich veertig jaar voorbereid op zijn taak, maar toch lukt het hem niet om tijdens officiële gelegenheden wat losser te zijn.' Die losheid is wel te zien op de foto's die Oranje-fotograaf Robin Utrecht voor ons selecteerde. Utrecht maakte de beelden op onbewaakte momenten, als Willem-Alexander zich wat minder bewust was van de camera's.  

Van Barry Hay, de koning van de rock-'n-roll (Willem-Alexander is een groot fan) mag het allemaal wat stoerder. Hij pleit in het grote interview voor een nieuwe look voor de koning. Illustrator Mark Reijntjens is met de tips van Hay aan de slag gegaan. En het resultaat, dat is dus die interessante man op de voorpagina.

AD Magazine volg je ook op Facebook, Instagram en Twitter.