Volledig scherm
© ANP

Faillissement Schoenenreus nabij

Winkelketen Schoenenreus heeft van de rechter uitstel van betaling gekregen. Dat meldde de rechtbank Oost-Brabant vandaag. Uitstel van betaling is vaak een eerste stap naar een faillissement. Filialen van de keten zouden vanmorgen ook niet open zijn gegaan. Schoenenreus weigerde eerder op de dag echter iets te zeggen. Bij verschillende winkels werd de telefoon niet opgenomen.

De website van Schoenenreus is niet bereikbaar. ,,Aan de webshop van Schoenenreus wordt op dit moment gewerkt, hierdoor zijn wij kort uit de lucht'', is de mededeling.

Schoenenreus ging in januari 2013 al eens bankroet. De keten had last van een teruglopende omzet, veroorzaakt door de crisis en concurrentie van onlinewinkels. Toen maakte het bedrijf op dezelfde dag een omstreden doorstart met minder winkels, een nieuwe formule en met circa 1000 van de 1500 werknemers. De schoeiselgigant wilde zich komende jaren vooral richten op de onlineverkoop.

Over het faillissement van 2013 bestaan geruchten dat er sprake zou zijn van een vooropgezet plan om makkelijk van personeel af te komen. Vakbond FNV heeft dat alleen nooit hard kunnen maken, liet FNV-bestuurder Ron Peters weten. Er lopen nog steeds juridische procedures, waarbij schuldeisers en werknemers de onderste steen hierover boven proberen te krijgen.

Het in 1969 opgerichte Schoenenreus telt ruim 140 filialen in Nederland en België. Voor het faillissement in 2013 waren dat er nog meer dan tweehonderd.

poll

Het is bijna tijd voor het jaarlijkse vakantiegeld. Vind je dat ouderwets?

  • Ja, ik krijg liever elke maand wat meer loon (11%)
  • Ja, met het oog op kerst en andere vakanties krijg ik het liever in december (4%)
  • Nee, het is goed op deze manier (85%)
53642 stemmen