Volledig scherm
© ANP

Waar eet jij de lekkerste Hollandse Nieuwe?

De Hollandse Nieuwe ligt vanaf 14 juni in de winkel, een moment waar veel liefhebbers elk jaar naar uitkijken.  Het AD pakt de koe onmiddellijk bij de hoorns en gaat dezelfde dag op pad voor de 36ste AD-Haringtest, op zoek naar de beste Hollandse Nieuwe van Nederland.

Volledig scherm
© AD

Het AD-team zal bestaan uit de keurmeesters Aad Taal en John Oosterhuis en verslaggever Paul Hovius. Het laboratorium Eurofins bepaalt het vetpercentage en doet microbiologisch onderzoek.

Zoals altijd hoort het AD graag welk verkooppunt u in de test wilt terugzien. Dat kan uw -pas geopende?- viswinkel zijn, de kraam op de wekelijkse dagmarkt, een verkoopwagen of de plaatselijke supermarkt. Geef naam en adres en eventuele verdere relevante informatie door op haringtest@ad.nl  Dat kan tot en met donderdag 8 juni.

Aanmelden

Het aanmelden van een zaak betekent niet dat deze ook daadwerkelijk zal worden bezocht. Daarvoor is het aantal aanmeldingen altijd te groot. Kiezen blijft noodzakelijk. Wel gaat de jury zeker langs bij de nummers 1 (Simonis, Den Haag) , 2 (Atlantic, Leiden)  en 3 (Koning, Rijswijk) van 2016.  Ook zal worden geprobeerd om waar mogelijk visdetaillisten die zichzelf aanmelden in het onderzoek op te nemen.

Bedrijven worden in principe één keer bezocht. Na elf testdagen wordt een voorlopige ranglijst opgemaakt. Omdat te verwachten is dat de verschillen aan de top klein zijn, zullen deze bedrijven een tweede test ondergaan voor het bepalen van de definitieve uitslag.

Wie als winnaar zal worden gehuldigd, laat zich niet voorspellen. Het aantal zaken dat topprestaties levert, neemt jaarlijks toe.  En voor de vakwereld is het natuurlijk interessant om te zien welke groothandel het beste scoort.

De Nationale Haringtest 2017 wordt gepubliceerd op zaterdag 22 juli.

poll

Het is bijna tijd voor het jaarlijkse vakantiegeld. Vind je dat ouderwets?

Het is bijna tijd voor het jaarlijkse vakantiegeld. Vind je dat ouderwets?

  • Ja, ik krijg liever elke maand wat meer loon (11%)
  • Ja, met het oog op kerst en andere vakanties krijg ik het liever in december (4%)
  • Nee, het is goed op deze manier (85%)
53596 stemmen