Volledig scherm
© Thinkstock

Nepdate kost Eindhovense Joyce de S. een jaar cel

Een jaar celstraf krijgt Joyce de S. uit Eindhoven omdat ze vorig jaar augustus iemand naar haar huis lokte en hem achterliet bij drie mannen. Die gaven het slachtoffer een pak rammel en stalen onder andere zijn Mercedes. 

De drie wilden een 'stevig gesprek' met de man die schulden bij hen had en vroegen hulp van de Eindhovense (26). Daarmee kon ze duizend euro verdienen. Zelf zegt ze niet te weten waar het om ging, maar tegen een nichtje had ze het wel over een schuldenkwestie.

De rechtbank acht haar medeplichtig aan zowel de vrijheidsberoving als de diefstal. Van de twaalf maanden cel is een derde voorwaardelijk. Advocate Leonie van der Grinten pleitte voor vrijspraak. Volgens haar heeft Joyce niks anders gedaan dan de deur opengemaakt

  1. Arrestatieteam komt in regio vaker in actie voor verwarde personen

    Arrestatieteam komt in regio vaker in actie voor verwarde personen

    EINDHOVEN - Zwaarbewapende mannen, onherkenbaar door zwarte bivakmutsen en helm, verscholen achter een schild, lopen naar een woning. Ze zijn volledig gehuld in beschermende kleding en dragen een vuurwapen in een holster om het dijbeen. Met een explosie knallen ze de voordeur aan flarden en rennen naar binnen. Er klinken schoten. Een man wordt geblinddoekt en gewond afgevoerd. De straat is uren afgesloten voor omwonenden en verkeer. Tientallen mensen kijken toe, drankje in de hand.

In samenwerking met indebuurt Eindhoven