Volledig scherm

250.000 euro voor 2 talentvolle UT-onderzoekers

ENSCHEDE - Twee jonge onderzoekers van de Universiteit Twente krijgen ieder 250.000 euro van de Nederlandse organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek. Alfons Laarman en Slawomir Porada kunnen met de Veni-beurs drie jaar lang werken aan hun vernieuwende onderzoeken.

Met de financieringen wil de NWO wetenschappelijk talent stimuleren. De beurzen worden jaarlijks uitgereikt aan recent gepromoveerde onderzoekers. Dit jaar zijn dat er 158. 

Algoritmen en elektrodes
Een van die onderzoekers is dus Alfons Laarman, die zich bij de vakgroep Computer Science bezighoudt met zoekalgoritmen, en hoe deze geschikt te maken voor parallelle computers. Porada ontwikkelt als Technisch Natuurwetenschapper kennis over poreuze elektrodes en bouwt daarmee een klein prototype dat continu water ontzout. 

  1. Politie houdt flyeractie na dood ‘Mallonchi’

    Politie houdt flyeractie na dood ‘Mallonchi’

    ENSCHEDE - De politie heeft zaterdagochtend flyers uitgedeeld in de Enschedese wijk Transburg om meer duidelijkheid te krijgen over de dood van Marnellyson Quirindoongo, onder vrienden bekend als ‘Mallonchi’. Het lichaam van de man werd woensdag omstreeks 22.00 uur levenloos in een woning aan de Kremersmaten aangetroffen. De politie doet nog geen mededelingen over de identiteit van de man, omdat die officieel moet worden vastgesteld. 

In samenwerking met indebuurt Enschede