Volledig scherm

250.000 euro voor 2 talentvolle UT-onderzoekers

ENSCHEDE - Twee jonge onderzoekers van de Universiteit Twente krijgen ieder 250.000 euro van de Nederlandse organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek. Alfons Laarman en Slawomir Porada kunnen met de Veni-beurs drie jaar lang werken aan hun vernieuwende onderzoeken.

Met de financieringen wil de NWO wetenschappelijk talent stimuleren. De beurzen worden jaarlijks uitgereikt aan recent gepromoveerde onderzoekers. Dit jaar zijn dat er 158. 

Algoritmen en elektrodes
Een van die onderzoekers is dus Alfons Laarman, die zich bij de vakgroep Computer Science bezighoudt met zoekalgoritmen, en hoe deze geschikt te maken voor parallelle computers. Porada ontwikkelt als Technisch Natuurwetenschapper kennis over poreuze elektrodes en bouwt daarmee een klein prototype dat continu water ontzout. 

  1. Studenten druk met voorbereiding 45e Batavierenrace
    VIDEO

    Studenten druk met voorbereiding 45e Batavierenrace

    De 45e editie van de Batavierenrace begint vanavond. De teams starten om 22.30 uur met hun estaffeteloop vanuit het centrum van Nijmegen en ze eindigen de race op de campus van de Universiteit Twente. Zaterdagmiddag komen de lopers van de 23e etappe aan op de Oude Markt, waar kort daarna ook de 24e en 25e etappe starten naar de campus van de Universiteit Twente. TV Enschede ging naar de UT-campus en keek bij de voorbereidingen. Bekijk de reportage hierboven.