Volledig scherm

Ajax legt PSV-talent Bazoer vast

Ajax neemt het 16-jarige talent Riechedley Bazoer van PSV over. De jonge verdediger ondertekent in Amsterdam een contract voor 3 jaar, tot medio 2016. De verbintenis gaat op 1 juli 2013 in.

Bazoer werd geboren op 12 oktober 1996 in Utrecht. Hij doorliep de jeugdopleiding van PSV. Daarvoor was hij actief voor Elinkwijk.

Over zijn overstap naar Ajax was de afgelopen dagen het nodige te doen. PSV had Bazoer graag willen behouden. Manchester City toonde eveneens belangstelling in hem. Hij heeft uiteindelijk voor Ajax gekozen vanwege het sportieve perspectief, vooral ook voor hem persoonlijk.

  1. El Ahmadi toont klasse, Younes onzichtbaar

    El Ahmadi toont klasse, Younes onzichtbaar

    Elke speelronde in de Eredivisie beoordelen de verslaggevers van AD Sportwereld alle spelers. Dit weekeinde blonk Karim El Ahmadi uit tijdens De Klassieker. De Feyenoorder ging met de juiste felheid zijn duels met Hakim Ziyech in en greep de controle over het middenvelder. El Ahmadi wordt net als andere uitblinkers als Albert Rusnák (Groningen) en Sam Larsson (Heerenveen) beoordeeld met een 7,5. Aan de kant van Ajax was Amin Younes onzichtbaar. Achter zijn naam komt een 4.