Volledig scherm
© ANP

Ajax-supporters: Gedupeerd door eenling

De supportersvereniging van Ajax heeft begrip voor het besluit van de KNVB om de gestaakte bekerwedstrijd tegen AZ in zijn geheel over te laten spelen. Voorzitter Daniël Dekker omschreef de oplossing, een wedstrijd zonder publiek, wel als een nederlaag voor het voetbal.

'Het is ontzettend jammer dat het merendeel van de supporters is gedupeerd door een eenling', zei Dekker.

'Doordat die jongen het veld op is gelopen, hebben de mensen die een kaartje hadden gekocht maar een half uur voetbal gezien. Bovendien zijn ze hun geld kwijt. De KNVB heeft typisch Nederlands voor een soort poldermodel gekozen waarmee beide partijen redelijk tevreden kunnen zijn', gaf de voorzitter aan.

  1. Toppers van het weekend: Kuyt, Ziyech en Padt

    Toppers van het weekend: Kuyt, Ziyech en Padt

    Elke speelronde in de Eredivisie beoordelen de verslaggevers van AD Sportwereld alle spelers. Dit weekend krijgt een drietal spelers een 8. Dirk Kuyt hielp Feyenoord langs Excelsior, Hakim Ziyech was in mogelijk zijn laatste wedstrijd voor Twente weer eens ongrijpbaar en Sergio Padt pakte tegen PSV elke bal. Florian Pinteaux (Sparta) en Darren Maatsen (Go Ahead) maakten geen indruk. Beiden ontvangen met een 4 het laagste cijfer van deze speelronde.