Volledig scherm
© anp

Danny Hoesen doet wat Bergkamp zegt

Ajax-VVV Venlo kon qua amusementswaarde, of beter gezegd: het gebrek daaraan, moeiteloos wedijveren met Vitesse-FC Twente (0-0) en Nederland-Duitsland (0-0) vorige week. Het verschil zat 'm in de goals, twee stuks in de tweede helft, van Derk Boerrigter en Danny Hoesen.

Volledig scherm
© anp

Boerrigter krulde direct na rust een vrije trap op fraaie wijze in de bovenhoek. 'We oefenen na de training vaak op vrije trappen en nu dacht ik: ik neem 'm gewoon. Mijn eerste doelpunt van het seizoen. Dan valt er toch iets van je af', aldus Boerrigter.

Nadat doelman Jasper Cillessen een inzet van Yanic Wildschut onschadelijk had gemaakt, kon Danny Hoesen zijn competitiedebuut opsieren met een goal. 'Ik had afgelopen week nog met Dennis Bergkamp geoefend op afronden. 'Als je in zo'n positie komt, hard en in de verre hoek schieten', had hij gezegd. En zo ging hij er precies in', straalde Hoesen.

  1. Cijfers: Scorende Ajacieden en falende Limburgers

    Cijfers: Scorende Ajacieden en falende Limburgers

    Elke speelronde in de Eredivisie beoordelen de verslaggevers van AD Sportwereld alle spelers. Bij Ajax maakten Davinson Sánchez en Kasper Dolberg een goede indruk tijdens de winst op PEC Zwolle. Beide spelers scoorden twee keer en worden beoordeeld met een 8. Bij Go Ahead zorgde Sinan Bytyqi er als invaller voor dat zijn ploeg zich terugvocht tegen AZ en krijgt hetzelfde cijfer. Roda JC zakte als ploeg door de ijs. Geen enkele voldoende en een 4 voor Roel Brouwers en Ard van Peppen.