Leroy Fer en Jordy Clasie als jeugdspelers bij Feyenoord.
Volledig scherm
Leroy Fer en Jordy Clasie als jeugdspelers bij Feyenoord. © SC Feyenoord

'Duo Penotti' van Feyenoord C-tjes nu samen in Oranje

Toen Leroy Fer een jaar of dertien was, speelde Jordy Clasie vaak vlak achter hem. Een fijne tandem van uitersten was het: een klein roomblank jochie met korte stekeltjes, en een grote, beresterke Antilliaanse jongen vlak ervoor. Duo Penotti bij de C-tjes van Feyenoord.

Leroy Fer.
Volledig scherm
Leroy Fer. © anp
Jordy Clasie.
Volledig scherm
Jordy Clasie. © anp

'Ik was spits toen, en Jordy de nummer 10', vertelt Fer in AD Sportwereld. De middenvelder van FC Twente is een kleine anderhalf jaar ouder dan Clasie. 'Hij was toen al de kleinste, ja. En ik was één van de groteren. Deze week hadden we het er nog samen over aan de telefoon, op weg naar Noordwijk. Dat we nu samen bij het Nederlands elftal zitten, is fantastisch. Als kind droom je daar van en opeens is het nu werkelijkheid.'

De kans is reëel dat ze vanavond samen op één middenveld komen te spelen, Fer en Clasie. Samen staan ze symbool voor het grote succes van Varkenoord, met Bruno Martins Indi (iets jonger) en Daryl Janmaat (iets ouder). Én met Robin van Persie uiteraard, de afgezant van weer een andere generatie.

  1. Toppers van het weekend: Kuyt, Ziyech en Padt

    Toppers van het weekend: Kuyt, Ziyech en Padt

    Elke speelronde in de Eredivisie beoordelen de verslaggevers van AD Sportwereld alle spelers. Dit weekend krijgt een drietal spelers een 8. Dirk Kuyt hielp Feyenoord langs Excelsior, Hakim Ziyech was in mogelijk zijn laatste wedstrijd voor Twente weer eens ongrijpbaar en Sergio Padt pakte tegen PSV elke bal. Florian Pinteaux (Sparta) en Darren Maatsen (Go Ahead) maakten geen indruk. Beiden ontvangen met een 4 het laagste cijfer van deze speelronde.