Cees de Wolf (links) kopte het eerste doelpunt tijdens de mistwedstrijd tegen Liverpool al in de 3e minuut binnen. © ANP
Volledig scherm
Cees de Wolf (links) kopte het eerste doelpunt tijdens de mistwedstrijd tegen Liverpool al in de 3e minuut binnen. © ANP

Legendarische oud-Ajacied (65) overleden

Oud-ajacied Cees de Wolf, die een hoofdrol speelde in de beroemde mistwedstrijd, overleed gisteren op 65-jarige leeftijd in zijn woonplaats Purmerend.

De Wolf scoorde in op 7 december 1966, als 19-jarige speler al in de derde minuut tegen Liverpool. Ajax won met 5-1. Het duel staat vanwege het slechte zicht bekend als de 'mistwedstrijd'.

Vier wedstrijden
De meeste toeschouwers zagen de goal van De Wolf dan ook niet. 'Alleen de mensen achter het doel hebben mijn doelpunt gezien, zo mistig was het die avond in het Olympisch Stadion', zei hij later. De Wolf zou uiteindelijk maar vier wedstrijden spelen voor Ajax. Daarna kwam hij uit voor Dallas Tornados in Amerika en voor Haarlem, Blauw Wit en KV Mechelen.

Cees de Wolf was al geruime tijd ziek.

  1. PSV mist Moreno in strijd om Johan Cruijff Schaal
    Update

    PSV mist Moreno in strijd om Johan Cruijff Schaal

    PSV trainde vandaag nog zonder Héctor Moreno en mist hem zondag bij de strijd om de Johan Cruijff Schaal tegen Feyenoord. Hij kampte afgelopen week met hamstringklachten en was vandaag nog niet fit genoeg om met de groep te beginnen. ,,De wedstrijd komt te vroeg voor Moreno. We willen geen onnodige risico's nemen aan het begin van het seizoen'', zei trainer Phillip Cocu vrijdag tijdens een voorbeschouwende persconferentie in Zeist.