© PRO SHOTS
Volledig scherm
© PRO SHOTS

Stadspenning voor Willy van der Kuijlen

'Mister PSV' Willy van der Kuijlen (64) heeft donderdag de stadspenning van de gemeente Helmond ontvangen. In Eindhoven, waar een biografie over hem werd gepresenteerd, reikte burgemeester Fons Jacobs het kleinood uit aan de Helmonder.

Willy van der Kuijlen is met in totaal 311 doelpunten de topscorer aller tijden in de eredivisie. Hij speelde van 1964 tot 1981 voor PSV.

'Lang voor het woord citymarketing was uitgevonden, droeg Willy van der Kuijlen de naam Helmond al uit, ook al was hij in Eindhovense dienst. Helmond is trots op wat je voor mensen betekend hebt', sprak de burgemeester donderdag.

Willy van der Kuijlen viert op 6 december zijn 65ste verjaardag. Journalist Frans van den Nieuwenhof schreef het boek over hem.

  1. Toppers van het weekend: Kuyt, Ziyech en Padt

    Toppers van het weekend: Kuyt, Ziyech en Padt

    Elke speelronde in de Eredivisie beoordelen de verslaggevers van AD Sportwereld alle spelers. Dit weekend krijgt een drietal spelers een 8. Dirk Kuyt hielp Feyenoord langs Excelsior, Hakim Ziyech was in mogelijk zijn laatste wedstrijd voor Twente weer eens ongrijpbaar en Sergio Padt pakte tegen PSV elke bal. Florian Pinteaux (Sparta) en Darren Maatsen (Go Ahead) maakten geen indruk. Beiden ontvangen met een 4 het laagste cijfer van deze speelronde.