Tonny Vilhena (links).
Volledig scherm
Tonny Vilhena (links). © anp

Toptalent Vilhena tekent tot zomer 2016 bij Feyenoord

Feyenoord heeft toptalent Tonny Vilhena voor langere tijd aan zich weten te binden. De Rotterdamse Eredivisieclub bereikte maandag een akkoord met de 17-jarige middenvelder over een nieuw contract, die Vilhena tot de zomer van 2016 in De Kuip houdt. De oude verbintenis liep tot medio 2014.

Vilhena heeft dit seizoen een basisplaats veroverd in het elftal van trainer Ronald Koeman. De coach sprak vorige maand al de hoop uit dat Vilhena voorlopig in Rotterdam blijft spelen. 'De beste weg voor een mooie carrière loopt via de Nederlandse competitie. Tonny moet niet te vroeg naar het buitenland willen vertrekken', zei Koeman.

  1. El Ahmadi toont klasse, Younes onzichtbaar

    El Ahmadi toont klasse, Younes onzichtbaar

    Elke speelronde in de Eredivisie beoordelen de verslaggevers van AD Sportwereld alle spelers. Dit weekeinde blonk Karim El Ahmadi uit tijdens De Klassieker. De Feyenoorder ging met de juiste felheid zijn duels met Hakim Ziyech in en greep de controle over het middenvelder. El Ahmadi wordt net als andere uitblinkers als Albert Rusnák (Groningen) en Sam Larsson (Heerenveen) beoordeeld met een 7,5. Aan de kant van Ajax was Amin Younes onzichtbaar. Achter zijn naam komt een 4.