Marco van Ginkel (rechts) in duel met Sergei Petrov.
Volledig scherm
Marco van Ginkel (rechts) in duel met Sergei Petrov. © ANP

Uitblinker Van Ginkel: 'Voel me gevleid door interesse Chelsea'

Met een stralende lach liep Marco van Ginkel vanavond door de mixed zone. De middenvelder was uitblinker en 'man of the match' in het ruim gewonnen EK-duel met Rusland (5-1).

Volledig scherm
© anp

De kilometervreter van Vitesse, die verrassend een basisplaats verwierf ten koste van Jordy Clasie, lijkt een blijvertje in de elite-elf van bondscoach Cor Pot.

'Dat denk ik ook', aldus de 20-jarige dynamische middenvelder, die inmiddels ook heeft vernomen dat de nieuwe Chelsea-coach José Mourinho hem graag naar Londen wil halen. 'Ik ben er nu niet mee bezig, maar ik voel me gevleid door hun interesse.'

Volledig scherm
© anp
Volledig scherm
© ap
Volledig scherm
© ap
  1. Toppers van het weekend: Kuyt, Ziyech en Padt

    Toppers van het weekend: Kuyt, Ziyech en Padt

    Elke speelronde in de Eredivisie beoordelen de verslaggevers van AD Sportwereld alle spelers. Dit weekend krijgt een drietal spelers een 8. Dirk Kuyt hielp Feyenoord langs Excelsior, Hakim Ziyech was in mogelijk zijn laatste wedstrijd voor Twente weer eens ongrijpbaar en Sergio Padt pakte tegen PSV elke bal. Florian Pinteaux (Sparta) en Darren Maatsen (Go Ahead) maakten geen indruk. Beiden ontvangen met een 4 het laagste cijfer van deze speelronde.